Μεγάλο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση.
September 21, 2020

Ηλεκτρικό Ποδήλατο, Όσα πρέπει να Ξέρεις!

Η ΞΕΝΑΚΗΣ ΜΟΤΟ, σας μυεί στον ξεκούραστο και όμορφο κόσμο της ηλεκτροκίνησης φέρνοντας στην Ρόδο, τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων.

 

Τι είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο;

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ουσιαστικά είναι ποδήλατα τα οποία μέσω της ενσωματωμένης μπαταρίας τους και του ηλεκτροκινητήρα, υποβοηθούν την κίνηση πολλαπλασιάζοντας την δύναμη που ασκούμε στα πεντάλ έως και 4 φορές! Βάση της νομοθεσίας, το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν διαθέτει γκάζι στο τιμόνι, αλλα μόνο υποβοήθηση στα πεντάλ.

 

Πως λειτουργεί;

Το ηλεκτρικό ποδήλατο, είναι και λειτουργεί ακριβώς όπως ένα ποδήλατο. Η διαφορά είναι ότι μπορείτε να διανύσετε μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς κόπο, δεν θα σας ζητήσει κανείς άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας και εννοείται ούτε τέλη κυκλοφορίας!

Σας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες μετακίνησης, από μια απλή ξεκούραστη βόλτα, μέχρι άθληση, ανάλογα πάντα με την επιλογή σας στο επίπεδο υποβοήθησης του κινητήρα. Από άποψη ταχύτητας, τα ηλεκτρικά ποδήλατα βάση των κανονισμών της ΕΕ, πρέπει να εναρμονίζονται στα 25km/h μέγιστη ταχύτητα από τον ηλεκτροκινητήρα, όμως θα είστε καθόλα νόμιμοι αν αναπτύξετε μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω της δύναμης σας (η με την βοήθεια μιας κατηφόρας)

 

Και με την ανηφόρα τι κάνουμε;

Η υποβοήθηση σας επιτρέπει να ανεβείτε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και ανωφέρειες μεγάλων κλήσεων. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το υψηλότερο επίπεδο υποβοήθησης του ηλεκτροκινητήρα.

 

Πόσο κοστίζει η φόρτιση του;

Σε γενικές γραμμές, μια φόρτιση κοστίζει περίπου 0,10 ευρώ! Με απλά λόγια, για 50χλμ το κόστος είναι όσο καίει μια λάμπα 100w για ένα απόγευμα.

 

 

Πώς επιλέγω ποιο μοντέλο ταιριάζει στις ανάγκες μου;

Το ιδανικό ηλεκτρικό ποδήλατο είναι αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας. Είτε αυτές είναι αστικές μετακινήσεις, είτε απαιτητικές διαδρομές στο βουνό. Ελάτε στην ΞΕΝΑΚΗΣ ΜΟΤΟ για να δείτε την γκάμα μας (city, trekking, touring, road & emtb), να συζητήσετε μαζί μας, αλλά και να κάνετε ένα Τest Ride σε όποιο ποδήλατο επιθυμείτε. Με αυτό το τρόπο θα δείτε στη πράξη τι σας προσφέρει, ποιο σας ταιριάζει και πως μπορείτε να το αποκτήσετε.