CFORCE 450S
Γνωρίστε το CFORCE 450S & CFORCE 450L
February 11, 2022
SCRAM 411 ADVENTURE
ROYAL ENFIELD: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ SCRAM 411 ADVENTURE CROSSOVER
March 21, 2022
CFORCE 450S
Γνωρίστε το CFORCE 450S & CFORCE 450L
February 11, 2022
SCRAM 411 ADVENTURE
ROYAL ENFIELD: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ SCRAM 411 ADVENTURE CROSSOVER
March 21, 2022

2022 Moto3: Η CFMOTO τρέχει στην πρώτη δεκάδα στο συναρπαστικό Grand Prix του Κατάρ.

H CFMOTO κάνει το νέο της ξεκίνημα στο MotoGP, όλη η αγωνιστική ομάδα CFMOTO RACING PRUESTELGP δημιούργησε μια τεράστια επιτυχία συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς για την σεζόν.

Στο Grand Prix του Κατάρ πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2022 εκεί βρέθηκε και η CFMOTO εκτελώντας  την παρθενική της εμφάνιση στο Moto3.

Παρακάτω έχουμε αποτυπώσει έναν απολογισμό του αγώνα στο Lusail International Circuit:

  • Το ντεμπούτο της CFMOTO Racing PrustelGP στο MotoGP συνδυάστηκε με αρκετά αξιόλογα αποτελέσματα.
  • Η ομάδα κατέκτησε τη 10η θέση στο Κατάρ, ενώ και οι δύο οδηγοί κατάφεραν να προκριθούν στην πρώτη 13άδα.
  • Ο Artigas κέρδισε 6 βαθμούς, ενώ ο Tatay ήταν άτυχος αφού χτυπήθηκε από άλλον αναβάτη στον 1ο γύρο του αγώνα.

Ο αγώνας MotoGP στο Lusail International Circuit χαρακτηριζόταν από έντονη ηλιοφάνεια, άνεμο και σκόνη, τηρώντας την παράδοση ο πρώτος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος ξεκίνησε στο Κατάρ από το 2008, έτσι και φέτος όπου η σεζόν προβλέπεται να είναι και μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές.

 

moto3 cfmoto

 

Η πίστα είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη με φαρδιά τμήματα, δεκαέξι στροφές (εκ των οποίων οι δέκα δεξιές) και μια μεγάλη κύρια ευθεία. Με τον έντονο αέρα η σκόνη από το γύρω τμήμα της ερήμου κάνει την άσφαλτο να γλιστράει, παρόλα αυτά ο αγώνας παραμένει συναρπαστικός.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Κατάρ ξεκίνησε λίγο νωρίτερα φέτος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, ώστε και οι τρεις κατηγορίες (Moto3, Moto2 και MotoGP) να επωφεληθούν από το θερμότερο απογευματινό κλίμα, προτού το εντυπωσιακό σύστημα προβολέων κάνει την νύχτα μέρα.

Η CFMOTO Racing PruestelGP παρουσίασε τα χρώματα της για πρώτη φορά και οι δύο γρήγοροι Ισπανοί αστέρες, ο Carlos Tatay και ο Xavi Artigas, διασφάλισαν ότι οι μοτοσυκλέτες της νέας ομάδας έκαναν αισθητή την παρουσία τους τη διάρκεια των Ελεύθερων Προπονήσεων και των Προκριματικών.

Ο Tatay ήταν 11ος το Σάββατο και κατέλαβε μια θέση στην τέταρτη σειρά του grid ενώ ο Artigas ήταν ακριβώς από πίσω στην 13η. Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ξεκίνησαν οι 18 γύροι του έντονου ανταγωνισμού, ήταν ο Tatay που μπήκε στο γκρουπ των πρώτων. Η συνέχεια για το #99 ήταν καταστροφική, καθώς έπεσε και χτύπησε μετά από ένα σπρώξιμο από τον Sergio Garcia. Ο Garcia φυσικά τιμωρήθηκε για το περιστατικό και ο Tatay μπόρεσε να ξαναρχίσει, αλλά αναγκάστηκε να πάει στο pitlane. Ο Artigas πίεζε για μια θέση στην δεκάδα, και τελικά τα κατάφερε! Ο δεύτερος αγώνας εμφανίζει μια καινούρια και ιδιαίτερη πρόκληση.

Τα Moto3 θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο Pertamina Mandalika Circuit στις 20 Μαρτίου. Στον πρώτο αγώνα στην Ινδονησία για αυτόν τον αιώνα οι οδηγοί και οι ομάδες είναι αναγκασμένες να μάθουν γρήγορα τα μυστικά της πίστας. Αναμένεται να ζήσουμε έντονες στιγμές με μεγάλες ταχύτητες και δυνατές συγκινήσεις!

Xavi Artigas: «Είμαι πολύ χαρούμενος με όλο το Σαββατοκύριακο γιατί δέθηκα με τη μοτοσυκλέτα και εντόπισα πού πρέπει να βελτιωθούμε. Θα είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα χρησιμοποιώντας αυτά που μάθαμε και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά της. Αυτή είναι μόνο η αρχή»

Carlos Tatay: «Συνολικά, πρέπει να είμαι χαρούμενος γιατί είχαμε μια δυνατή προετοιμασία, δουλέψαμε καλά και ο ρυθμός μου εδώ στο Κατάρ ήταν αρκετά. Αλλά είμαι απογοητευμένος με τον αγώνα γιατί όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο που δεν είναι δικό σου λάθος, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να πάμε καλύτερα στην Ινδονησία. Θα διατηρήσουμε τη στρατηγική μας. Αυτός είναι μόνο ο πρώτος αγώνας και έχουμε ακόμα είκοσι μπροστά μας».

 

 

Αποτελέσματα

  1. Andrea Migno, ITA, Honda 37:59.522
  2. Sergio Garcia, ESP, GASGAS +0.037
  3. Kaito Toba, JPN, KTM +0.573
  4. Deniz Öncü, TUR, KTM +0.594
  5. John McPhee, GBR, Husqvarna +1.064
  6. Xavier Artigas, ESP, CFMOTO +6.055

DNF. Carlos Tatay, ESP, CFMOTO

Μια καλή αρχή είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Το πρώτο βήμα της CFMOTO στο MOTO GP έγινε επιτέλους. Συγχαρητήρια στον Xavier Artigas που κατέκτησε την 10η θέση και έφερε 6 βαθμούς στην ομάδα, ενώ εκτιμούμε επίσης την προσπάθεια που κατέβαλε ο Carlos Tatay και την επίπονη προετοιμασία του για τον αγώνα. Ανυπομονούμε για καλύτερες επιδόσεις από τους αναβάτες στην Ινδονησία στις 20 Μαρτίου.